Kolumne

Plagiator.si

30.11.2021 / 05:05 Komentiraj
V kratkem bom lansiral spletni portal Plagiator.si. Slovenska domena se mi zdi v tem primeru še posebej prikladna. Si. Ste.

V življenju sem se ukvarjal z najrazličnejšimi zadevami, a glasba je vsekakor na prvem mestu — čeprav glasbeni entuziast v meni trenutno spi. Razlog za to je, da mi za te zadeve nihče ne plačuje. Kljub temu na letni ravni objavim kar nekaj recenzij albumov na svojem Facebook profilu. Tako, za hobi. In ne pozabimo na mojo vsakoletno lestvico Best 50 Albums of the Year, ki jo bom seveda objavil tudi letos.

Začelo se je že leta 1983, ko sem kot trinajstleten mulc začel izdajati nekakšno glasbeno revijo. V praksi je to izgledalo tako, da sem iz sredine zvezka A4 formata iztrgal eno polo (torej štiri liste) in začel prepisovati glasbene novice iz raznih revij in drugih medijev, objavljal celo lestvice, bile pa so tudi karikature. Naklada je bila okoli 25 izvodov. Težava je bila, ker nisem mogel kopirat in sem moral vsak izvod posebej izdelat.

Morda se vam to zdi trivialno, ampak Vižmarčani se te revije še spomnijo.

Danes me je sram

Kasneje sem vodil glasbene oddaje na...

”Ob odkrivanju takšnih in drugačnih prevar in manipulacij sem postal nekakšen Simon Wiesenthal slovenske plagiatorske scene.” — [Naslovnica plošče Pop Designov Slava vojvodine Kranjske]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE