Kolumne

Kokodakanja desnice ne moremo čez noč izklopiti. Lahko pa ga ignoriramo.

29.4.2022 / 06:10 Komentiraj
Na SDS mentaliteto smo morali reagirali. Janšizem je (bil) stanje duha, ki ga brez naših reakcij ne bi bilo. A zdaj ne več.

Ozaveščenim in senzibilnim rojakom, ki jim je pravkar odleglo, ker ne bo več desna vlada na oblasti, polagam na dušo in jezik, da bo zdaj treba spremeniti strategijo državljanskega, civilnega upora ali vsaj nasprotovanja odhajajočim desničarjem.

Namreč odhajajočim z oblasti, ne pa tudi skozi vrata nepovrata.

To bo seveda potrebno ob upoštevanju predpostavke, da nam je prezentna razlika — če slikovito poenostavim — med Janšo, ki zmerja in zasmehuje neljube mu osebe na Twitterju kot premier, in Janšo, ki to dela kot navaden poslanec opozicije.

Vse to, kar smo dosedanji vladi najbolj zamerili, bi bilo skratka dobro odslej ignorirati. Naj specificiram in razložim.

Ne istega moralnega kalibra

Seznam očitkov je dolg, niso pa vse napake vlade in vsi njeni grehi enako hudi — ali vsaj ne istega moralnega kalibra. Treba je/bo ločevati med konkretnimi, operativnimi, upravnimi, menedžerskimi faili dosedanje garniture — ki jih bo treba popraviti (če je mogoče) — in med...

”Začnimo janšizem ignorirati. Seveda ne bo šel nikamor — ampak kaj več kot nadloga in nevšečnost pa izven oblasti ne bo. Pomagajmo mu, da se izpraznjen, kot je, končno sesuje sam vase.” — “vége” = “konec” (madž.) — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE