Kolumne

Pizdajalec Janša si je zatlačil spravo nazaj v svoj anus horribilus 1945

3.11.2021 / 05:10 Komentiraj
Za dom spreman ne samo na mah sesul desetletja prizadevanj za spravo, temveč tudi uradno povzdignil domobrance nad partizane.

Lahko bi uporabil kako grdo besedo za Janšo, pa ne bom. Uporabil bom lepo, lepšo, najlepšo, primernejšo besedo, ki jo je skoval pesnik, prevajalec in protestnik Boris A. Novak: “pizdajalec”. 

Izdajalci, narodni izdajalci so bili tisti, ki so se z moralno in materialno podporo okupatorja med letoma 1941 in 1945 borili proti narodnoosvobodilni vojski. Proti partizanom. Ti so na koncu hvala bogu zmagali, potem so bog pomagaj brez boja pobili še kar nekaj ne nujno zakrknjenih poražencev, ki so se znašli na narobni strani zgodovine.

Pizdajalec pa je tisti, ki šestinsedemdeset let in pol pozneje kot top shit uradna oseba polaga vence na grobove izdajalcev, ki so se borili proti lastnemu narodu — ne pa jih na grobove zmagovalcev, ki so narod osvobodili. Ker ga po njegovem v bistvu niso, ker so svojo zmago uvedli nek drugi, namreč tretji totalitarizem.

Sejanje razdora

Lepo in prav, da se je Janša za dan mrtvih oficielno spomnil na Jožeta Pučnika in Andreja Bajuka. Ampak da...

“Tisoči Slovencev izpovedujejo vero v zmago in lepšo bodočnost.” | “Tausende Slowenen geben ihren Willen zum Sieg und an eine bessere Zukunft.” — Naslovnica revije Slovensko domobranstvo, 3. 8. 1944. — [Vir: NUK/dLIB]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE