Kolumne

Pizdajalci. To je beseda, ki jo rabimo.

8.6.2021 / 06:10 Komentiraj
Kratka zgodba: “8. sklic Državnega zbora RS ali Ciril Pucko se v neznani kafani ob svojem drugem pivu reži kot pečen maček.”

V preteklih dveh tednih sem dal v tisk dve zadevi: knjigo in ploščo. Taka obdobja so strašno naporna in stresna. Milijonkrat se prebijaš skozi ene in iste strani, da bi le odkril vse napake in zatipke. Na koncu pa se ob prvem, diagonalnem branju sveže stiskanega izvoda takoj zaletiš v tri.

Pri glasbi je še huje. Posledica poslušanja neskončnega števila variant istega komada je predvsem to, da se ti lastna muzika skoraj zagabi.

Ja, izdaja je naporno početje. Vsaj v tem pomenu besede. Pa tudi v tistem drugem ni nič bolj preprosto. Kakorkoli že besedo obrnemo in razumemo — izdaja zahteva celega človeka.

Zadnje mesece jo malo pogrešam. Namreč besedo. V razgretem političnem ozračju, ko ljudje radi opletajo s težkimi izrazi, bi pričakoval, da bo bolj popularna. Sem ter tja jo kdo zagrabi in zaluča na drugo stran, toda glede na njeno neizprosnost in udarno moč bi si predstavljal, da se bo to dogajalo pogosteje.

Etiketa je res spektakularna. Nalepimo jo lahko na skoraj...

“Pesem, ki najbolje ubeseduje našo politiko, je že napisana. Pred vrati DZ jo je prebral Boris A. Novak. Njen naslov je — ‘Izdajalci z veliko začetnico P’. Pizdajalci.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE