Kolumne

Pismo Vladimirju Zelenskemu

6.3.2022 / 05:10 Komentiraj
Spoštovani predsednik Ukrajine! Tudi naša usoda je v vaših rokah. Če pade Ukrajina, smo to vojno izgubili vsi. Ostanite močni!

Vem, da v času nerazume, nerazumljive, nedopustne in nesprejemljive vojne nimate časa brati kaj drugega kot poročila z vojnih žarišč, poročila o varnosti in nevarnosti v vaši državi. Ne bom vas klicala po telefonu, saj mora vaš mobilnik ostati prost za druga, veliko pomembnejša sporočila in klice. Pismo, ki vam ga pišem, pa lahko preberete tudi pozneje, v miru.

Kot komunikatorka vam čestitam za vaše medijske nastope. Vemo, da ste bili pred predsedniško funkcijo igralec in da ste predsednika države celo igrali. Pa vendar je biti pravi predsednik države v pravi vojni nekaj čisto drugega kot igra. V igri po koncu boja na odru tudi mrtvi vstanejo in se priklonijo občinstvu. Vi pa zdaj morate mrtve preštevati in pokopavati. Mi, ki vas spremljamo, pa se priklanjamo vam. Če ste bili pred vojno igralec, ste sedaj voditelj.

Vojna in pošast

V svojih sporočilih ste jasni, dosledni, brez panike, pomirjujoči in povezujoči. Ko nagovarjate državljane, jim vlivate moč za...

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je ta petek po videu nagovoril protestnike v podporo Ukrajini po evropskih mestih. — [Fotografija: Tim Reichert/Reuters]REUTERS
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE