Kolumne

Pismo sebi: Dan osvoboditve. Dan potem. Podgane, o katerih govori Trdonja.

28.10.2020 / 05:05 Komentiraj
Starost ni nujno modrost. Bogastvo ni vedno posledica sposobnosti. Ambicija zna biti kompenzacija erektilne disfunkcije.

Zdravo.

Spet jaz. Kar nekaj časa je preteklo, kar sem ti nazadnje pisal. Pet mesecev in 27 dni, če sem natančen. Ampak zdaj sem spet tu. Oziroma sva. In vsi skupaj smo znova tam, kjer ni muh.

»Muh res ni, so pa podgane,« bi dodal Trdonja — in imel bi popolnoma prav.

A se spomniš tistega večera, ko je šla Alenka prvič ven? Ko sta se jima rodila dvojčka, sta bila z Juretom vsaj leto in pol v »izolaciji«. Pa dobro, Jure je še kdaj pa kdaj potisnil nos čez prag, Alenka pa je bila na otroka res privezana. Saj veva, kako je živeti z dvema mulcema, ampak fasat dva komada naenkrat?!

In potem se je zgodil tisti večer, v KUD-u, pred približno osmimi leti. Alenka je bila prvič zunaj, na pijači, brez obveznosti, brez skrbi in s časom, ki je bil končno samo njen. Ne spomnim se človeka, ki bi znal večer tako uživati, kot ga je takrat ona. Ki bi bil preprostega dejstva, da lahko popije pivo in se druži z ljudmi, tako neizmerno vesel. In bilo je nalezljivo, njeno veselje,...

»In vsi skupaj smo znova tam, kjer ni muh. ›Muh res ni, so pa podgane,‹ bi dodal Trdonja — in imel bi popolnoma prav.« — [Ilustracija iz stripa Mikija Mustra]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE