Kolumne

Pismo samemu sebi (9.): Ali smo v vojni?

30.1.2021 / 06:05 Komentiraj
Če smo, je edina možnost, da izberemo stran in začnemo streljati. Če nismo, pa moramo storiti vse, da nas vanjo ne potegne.

Zdravo, spet jaz.

Vrenkovanje, praviš? Pot kolektivne normalizacije in znak, da se nam še ni in se nam morda tudi ne bo do kraja zmešalo? Veseli me tvoj optimizem, a nisem prepričan, da ga s tabo delim. Pa ne samo zaradi nebuloz in sovraštva, ki se kopiči na spletnih profilih. Obup, ki veje iz tvojega pripisa, mi je žal bližji od pozitivne naravnanosti, s katero se sicer hvalevredno trudiš.

Zadnjič sem si končno ogledal Death to 2020. Netflixova produkcija, saj veš, že nekaj časa sva jo imela na seznamu. Film je satirični hommage minulemu letu, rahlo zmešan in precej zabaven spomenik času, ki ga živimo. Zadeva je absolutno za pogledat.

Seveda pa še tako ambiciozen in megalomanski filmski projekt trči ob čer, ob katero se danes spotakne vsak, ki se hoče igrati satiro. Ugotovitev je zdaj že stara, a se z vsako ponovitvijo izkaže za bolj resnično: svet, v katerem živimo, je postal že preveč zmešan, da bi se iz njega dalo delati norca.

Njihov cilj je pet...

Napovednik Netflixove serije Death to 2020 s Hughom Grantom v eni od glavnih vlog.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE