Kolumne

Pismo predsednici: Moralna avtoriteta je moralna obveza

23.11.2022 / 05:05 Komentiraj
Upam, da mi ne boste zamerili tega pisanja. Nimam ne namena ne pravice soliti pamet nekomu, ki je na volitvah dobil mandat.

Spoštovana novoizvoljena predsednica Republike Slovenije,

najprej bi vam želel od vsega srca čestitati za izvolitev. Slovenija je z vašo zmago dosegla pomemben mejnik — prvo žensko na najvišji državni funkciji. Upam, da smo z vašo izvolitvijo naredili pomemben korak k dejanski enakopravnosti med spoloma v Sloveniji. A do tja nas čaka še dolga pot. Verjamem, da bo korenit premik na tej poti ena od vaših prioritet.

Vašo zmago pozdravljam zato, ker ste se v preteklosti — pa tudi v času predvolilne kampanje — jasno in odločno zavzemali za človekove pravice, politične svoboščine, demokracijo in demokratično vladavino prava. Pokazali ste, da razumete, da pri tem ne gre za ideološko ali politično opredeljevanje, ampak za zavzemanje in varovanje ustavnih temeljev naše demokracije in njene pluralnosti.

Socialne pravice

Gre za civilizacijske vrednote, za katere bi se v delujoči demokraciji morale zavzemati vse spodobne politične stranke — neglede na to, s katere...

Odhajajoči predsednik republike Borut Pahor sprejme novoizvoljeno predsednico republike Natašo Pirc Musar v predsedniški palači v torek, 15. novembra 2022. — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE