Kolumne

Peticije, protesti, depresije: Kaj so se otroci naučili med korono?

9.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Če ničesar drugega, potem vsaj to, da med krizo radi pokažemo svoja najslabša čustva. Solidarnosti in empatije zagotovo ne.

Korona skepticizem je globalni fenomen. Svetovnonazorsko izjemno raznolike skupine so se povezale v imenu ideje, da je pandemija pretirana in da je svetovna javnost zavedena o izvoru virusa. Protesti proti ukrepom so v vseh državah. Tako različnih skupin, zbranih za isto, skupno idejo na svetu še nismo videli. Skrajno desne skupine v Nemčiji, goreči zagovorniki orožja in nasprotniki vladnih intervencij v ZDA, v Franciji nasprotniki farmacevtskih družb, v Romuniji skrajno desne stranke, ki organizirajo proteste proti cepljenju, v Veliki Britaniji zagovorniki svobode na splošno. Svobode protestiranja in odločanja o lastnem načinu bivanja.

Protesti v Mariboru, v Helsinkih, v Londonu ali kjerkoli že združujejo ideološko diametralno nasprotne skupine, ki jih povezuje nasprotovanje protikoronskim ukrepom. Tako na različne načine sproščajo mnoge bolečine in frustracije.

Pravica do okužbe

Če pazljivo spremljamo vladne ukrepe, lahko vsakdo izmed nas najde kak nedomišljen...

“Napadalne in žolčne razprave in peticije ne delajo v korist otrok, temveč so del zastrupljanja družbe.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE