Revija

Peter Bratuša (3.): Filmsko korito je isto, samo filmarji se menjavajo.

24.1.2021 / 06:05 Komentiraj
Ta insajderski intervju mi je bil Bratuša v bistvu dolžen. Prav on je imel nekoč še bolj perverzno nepotistično idejo z mano.

Nadaljevanje in konec tekstov Peter Bratuša (1.): Današnja mladina konec 70. let v Mariboru (19.1.2021) in Peter Bratuša (2.): Je nameraval kdaj pisati scenarije? Niti v sanjah. (21.1.2021).


Po uspehu Življenj Tomaža Kajzerja si je Bratuša naivno obetal, da bo na TVS lahko posnel še drugo sezono. Serija je bila gledalcem všeč, presenetljivo pa tudi medijem — češ, končno nekaj novega, drugačnega in svežega. Leta 2014, ko je bil Kajzer predvajan, so že tudi slovenske kritiške srake krakale, da so televizijske nadaljevanke nova črna.

Tega pa TVS seveda ni dojela, zato na koncu ni bilo nič iz tega. Vsaj ne takrat, morda pa le kdaj bo v prihodnosti; scenariji za šest novih delov so že napisani in znajo biti posneti leta 2022. Res pa je, da mu je bila TV Slovenija pozneje bolj naklonjena pri Prebujanjih in Gajinem svetu — naklonjena vsaj v primerjavi s Slovenskim filmskim centrom (SFC).

Isto korito

Ob vrnitvi na filmsko sceno po skoraj dvajsetih letih je...

»Veliko povedanega je bilo off the record. Veliko je bilo tudi popolnoma neobjavljivega.« — Selfi: Peter Bratuša (z mojim telefonom).
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE