Kulumne
#lifestyle
Petek, trinajstga: Vsak dan manj svobodni
Logo 16.05.2022 / 06.05

Svobodna? Ta svet gre v maloro, ne pa svobodna. Zato pa se držim futra na FB. Najboljš da Zuckerberga razpizdi slika majoneze.

Stanko Vuk z ženo Danico Tomažič. Oba sta bila ubita 10. marca 1944 v Ulici Rossetti v Trstu.

V ponedeljek objavi Crnkovič kolumno o dalmatinski muzki in da zraven gor sliko Severine. Jaz pridno delim svojo kolumno dalje, ko se kr naenkrat Zuckerbergu utrga. In me zablokira na Facebooku za 24 ur. Pišem na hitr Crnkoviču, nej fukne dol hitr uno Severino. On zamenja Severino z nekim dalmatinskim galebom in pol ga vprašam, če je on tud zablokiran. Da ne. Valda, on lepo galeba na sliki, jaz pa kurčevo Severino. In pol mi še reče: “Vsaj ne boš več težila z anketami po FB, če bučke v pečici ja ali ne.” On ne šteka, da so te futr rubrike sam moje varke, medtem ko sem pisala knjigo. 

Blokada

In fuk, ni več Facebooka za 24 ur. To je težje prenest, kokr napisat knjigo. Ampak še sreča. Tist dan sem čakala mail od urednika, če štima knjiga. In ko se je javil in ful pohvalil, se mi je sam še jebal za futr rubrike. 

In grem jaz posnosno in zasluženo v nov teden, dokler se nisem na petek, trinajstga znajdla v neki vukojebini. Sama, brez keša. Ura je bla že devet zvečer in jaz sem nekak svojo sorry ass privlekla do Hotela Rakitna.

Prišla sem tja k ena zmešana Ljubljančanka. Razlagam tam modelom, da moram nujno domov pridet, sam da nimam keša. Prevoza pa tud nobenga ne dobim. In mi vsi prijazno pomagajo, prenašajo moje jamranje, pride še šefe  — k ma by the way dvajset let manj k jaz —, in jaz tam klicarim naokol za taksi. Sam kurac k me noben taksi ni vzel brez denarja.
​{embed_info_box}201897{/embed_info_box}

Za 40 evrov

Tok sem bla zmedena, da sem kr enga frenda na Hvar morila, nej me pride iskat. Kličem druzga frenda, da nujno rabim keš in končno prepričam enga taksista, nej že pride pome na to Rakitno. Celo pot sem mu težila, da sva bla zmenjena za 40 evrov, da več mu ne dam. Da on pojma nima, kaj vse se mi je zgodil. Je kr neki ven padel: “Nisva bla, ne. Tok, kokr bo kazal taksimeter.”

“Bom jaz rekla uni, k dviguje telefone, da bom ostala dolžna.”

“A jaz za njo delam al zase?” še kr ni nehal. 

"Ampak če se mi je zgodil …” pa me je kr prekinil: “Ej, jaz taksi vozim. Vsakmu od vas se vedno kej zgodi. A vi vprašate, kdo mi položnice plačuje?” Hja.

Se ustaviva pri frendu za keš in nisem jebala, da mu dam več kot 40 evrov. Sicer me je hotel že kr nekje na poti ven spustit iz avta, sam tud on ni mel srca, da me pusti sred dežja na cesti. Ko sem prišla domov, mi je že pisal lastnik hotela, če sem varno prišla domov.
{embed_info_box}201897{/embed_info_box}

Materiala ne bo zmanjkalo

In tko je šel moj zaslužen lep teden v en kurac. Al pa ne, če začnem novo knjigo pisat, ker materijala očitno men ne bo nikoli zmanjkalo. Če bom lahk sploh še kej pisala. Ker res ne vem več, kaj se lahko in kaj ne. Mislim, če folk razkurči ena fotka od Severine, kaj šele kej bolj odfukanega. Ali kot mi je rekel nek desničar v naši kafani: “Zdej pleši, zdej si svobodna.”

Svobodna? Ta svet gre v maloro, ne pa svobodna. In pol se folk čudi, če se držim futr rubrik na FB. Najboljš da Zuckerberga razpizdi slika majoneze. Pizda, niti lastnih kolumen mi ne pusti več delit.

Tri Vukove ženske

Svobodni smo vsak dan manj. Pa če je petek, trinajstga al ne. In cenkanje s taksisti za denar. Sam si ne pustim pokvarit tedna. Ker ta vikend se dobimo z žlahto v naši mirenski hiši, k jo je zgradil moj pranono, oče Stanka Vuka, in v kateri je Stanko odraščal. Pekli bomo, proslavljali bomo, pili bomo. Jaz bom zalila svojo knjigo, ostali pa mojo nečakinjo Barcelonarko. Ker bo mela eno leto in pride prvič v Slovenijo.

In jaz in nona jo bova prvič videle v živo. Tri Vukove ženske, med sabo pa vsaka 50 let razlike. In če se še šeta duh Stanka Vuka naokol, bom nazdravila še nanjga. In poleti si bom lepo privoščila Barcelono.

Ampak ne grem na avion v petek, trinajstga. Ker sam še kakšno pregovarjanje s pilotom se mi manjka. Že vidim njegovo dretje: “A mene kdo vpraša če mam za položnice?” In fuk, direkt v morje.

NAROČI SE
#lifestyle
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke