Kolumne

Petek, trinajstga: Vsak dan manj svobodni

16.5.2022 / 06:05 Komentiraj
Svobodna? Ta svet gre v maloro, ne pa svobodna. Zato pa se držim futra na FB. Najboljš da Zuckerberga razpizdi slika majoneze.

Petki, trinajsti so zajebani. Prejšnji vikend je bil top, pol pa polom od tega petka. Prejšnji vikend sem mogla napisat dve kolumni, dve zgodbi za svojo knjigo in konec knjige. Sliš se velik, sam zame mala malca. Vse naredim in veselo pošljem svojemu uredniku, glavnemu uredniku Beletrine zaključeno knjigo.

V ponedeljek objavi Crnkovič kolumno o dalmatinski muzki in da zraven gor sliko Severine. Jaz pridno delim svojo kolumno dalje, ko se kr naenkrat Zuckerbergu utrga. In me zablokira na Facebooku za 24 ur. Pišem na hitr Crnkoviču, nej fukne dol hitr uno Severino. On zamenja Severino z nekim dalmatinskim galebom in pol ga vprašam, če je on tud zablokiran. Da ne. Valda, on lepo galeba na sliki, jaz pa kurčevo Severino. In pol mi še reče: “Vsaj ne boš več težila z anketami po FB, če bučke v pečici ja ali ne.” On ne šteka, da so te futr rubrike sam moje varke, medtem ko sem pisala knjigo. 

Blokada

In fuk, ni več Facebooka za 24 ur. To je težje prenest, kokr...

Stanko Vuk z ženo Danico Tomažič. Oba sta bila ubita 10. marca 1944 v Ulici Rossetti v Trstu.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE