Kolumne

Petek, 13.: Idealen dan za novo vlado

15.3.2020 / 06:10 Komentiraj
Dobro izpeljan začetek skrajšanega mandata zna biti Janševa zanesljiva vstopnica za naslednja štiri leta na Gregorčičevi.

To kolumno pišem v pričakovanju nove vlade in na dan, ko je v Sloveniji 141 primerov korona virusa. Prvi je bil potrjen pred natanko enim tednom. Zdi se, da je epidemija streznila vsaj del slovenske javnosti. Začuda tudi tisto v parlamentu, ki je pohitela z glasovanjem o predlaganih ministrih novega mandatarja in predsednika vlade Janeza Janše. Ker ima predsednik SDS v Državnem zboru udobno večino, se nikomur na njegovi strani ni bilo treba bati za zadostno število glasov.

Nova, štirinajsta vlada je torej zaprisegla v petek in je že sredi svojega prvega delovnega vikenda. V normalnih okoliščinah bi ji dali vsaj nekaj tednov, če že ne sto dni prizanesljivosti, toda to vlado sestavlja že toliko starih mačkov, da to ni potrebno. Sploh pa si ležernega uvajanja zaradi korona virusa ne more in ne sme dovoliti.

13

Me pa številka 13 vendarle malo moti. Marjan Šarec je vodil 13. vlado in je pogorel. Janez Janša je s svojo vlado štartal 13. v mesecu.

“Me pa številka 13 vendarle malo moti. Marjan Šarec je vodil 13. vlado in je pogorel. Janez Janša je s svojo vlado štartal 13. v mesecu. Čas bo pokazal, kako srečna številka je to v resnici.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE