Rubrike

Perverzija po pogrebu. Eno dejanje v komediji človeškega tkiva. [odlomek]

25.8.2019 / 06:05 Komentiraj
Nova kompilacija iz romanov Vitomila Zupana, ki rekonstruira avtorjevo življenjsko pot. Za začetnike in za poznavalce.

Obraz sežganega Vitomila Zupana je knjiga — izdala jo je Beletrina —, ki bo v prerezu izjemnih dogodkov Zupanovih avtobiografskih literarnih del rekonstruirala tok avtorjevega življenja. Namenjena je tako bralcem, ki šele vstopajo v svet Zupanove proze, kot tudi tistim, ki so z njegovim literarnim ustvarjanjem že dobro seznanjeni, saj iz posameznih odlomkov njegove literature izrisuje svojevrsten dramaturški lok. Izbor obsega odlomke iz romanov Levitan, Menuet za kitaro in Komedija človeškega tkiva. Obsežno spremno študijo je napisal Aleksander Zorn.

Vitomil Zupan: Obraz sežganega

Sipkotov pogreb in pogrebščino, ki je sledila, sem v življenju zapisal vsaj že dvakrat, in liste izgubil. Nič ne vem, zakaj se mi je zmeraj zdelo tako pomembno opisati neznatne dogodke. Ker naju je s Sipkotom družila mladost, rast, družba — ali je bilo v dogajanju kaj drugega? A zdaj se zelo jasno spominjam, da sem vsakokrat napisal nekaj o

“Sipkotov pogreb in pogrebščino, ki je sledila, sem v življenju zapisal vsaj že dvakrat, in liste izgubil. Nič ne vem, zakaj se mi je zmeraj zdelo tako pomembno opisati neznatne dogodke.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE