Kolumne

Pasti oblasti in politika požgane zemlje: Stara vlada proti novi

26.5.2022 / 06:10 Komentiraj
Janševa strategija: “Še vse vlade smo s prakso političnega in psihološkega izčrpavanja pokopali. In bomo tudi Golobovo.”

Ob nastopu vsake nove vlade je zanimivo opazovati, kaj in kako se prihajajoči politiki vedejo do pasti oblasti. Koliko zavedanja, znanja, spretnosti, kritičnosti in samokritičnosti premorejo do zank, ki so jim nastavljene. Do napak, ki jih lahko s tem v zvezi naredijo. V koliko zank se ujamejo. In kaj naredijo, ko se javno pokaže, da so se vanje ujeli.

To so signali, ki napovedujejo resnost in odgovornost vlade, ki prihaja. So precej zanesljiv napovednik tega, s kakšno vlado bomo imeli opraviti. Kaj lahko od nje pričakujemo. 

S prihajajočo Golobovo vlado je tako, kot je bilo doslej z vsemi vladami. Nastavljene so ji pasti in zanke. S to razliko, da je veliko teh pasti in zank nastavila odhajajoča Janševa vlada.

Do zadnjega trenutka

Drugače kot ponavadi je tudi to, da vlada v odhodu očitno ne namerava nehati nastavljati pasti in zank vse do zadnjega trenutka vladanja. Zavestno in načrtno seje destrukcijo. Onemogoča normalni prenos oblasti. Dela vse, da bi Golobovi vladi...

”Golob bi moral z državnim denarjem nadaljevati s projektom sončnih elektrarn na zasebnih strehah. Ta projekt bi spletel vezi med državljani in državo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE