Kolumne

Partizanski Dnevnik in Odmevi na svobodnem informacijskem ozemlju

24.5.2022 / 06:10 Komentiraj
Stavkovna poročila na RTV so bila dokaz zgrešenosti Janševe teze, da ne drži, da posameznik v vojni z mediji ne more zmagati.

Stavkajoče urednike in novinarje RTV Slovenija razumem in podpiram. Prepričan sem, da bi zaposleni in sodelavci na RTV bolje opravljali delo — in zavod sam izpolnjeval poslanstvo — brez tega generalnega direktorja, brez te odgovorne urednice in brez tega Programskega sveta.

Všeč mi je ideja uporniškega in profesionalnega razveljavljenja sovražnega prevzema RTV, ki si ga je privoščila Janševa vlada in si s tem naredila ozimnico za iliberalno spodkopavanje svobode medijev iz opozicije.

“Nikogaršnji hlapci”

Sinočnja stavkovna poročila — Dnevnik in Odmevi — so bila v svoji subverzivnosti verjetno eden od najzanimivejših primerkov informativnega programa, kar smo jih kdaj videli.

Da sta voditelja Saša Krajnc oz. Tanja Starič nosila majico z napisom “nikogaršnji hlapci”, je bil vsekakor nepozaben televizijski prizor. Kot je bilo nepozabno tudi to, da so na dolgo in široko poročali o stavki in zborovanju na Kolodvorski in citirali izjave protestnikov in...

”Ne vem, kako se bo ta konfrontacija končala. Ne vem, kaj bodo kolegi dosegli. Držim pesti zanje — da jih bom lahko potem sesuval naprej —, vem pa ne.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE