Kolumne

Pa kaj sploh hočejo današnji domobranci? Arlington National Cemetery?

8.11.2021 / 05:10 Komentiraj
To je za kazen. Če bi Janković Novi Slovenski zavezi ponudil vsaj mezinec svečke, ne bi zdaj zahtevali cele roke rehabilitacije.

Stvari se tudi v onostranstvu dogajajo zelo na hitro. Šele en teden je naokoli, odkar je Janša v svojem imenu poslal Gardo na Žale položit venec na grob tako imenovanih domobrancev, že je Janković prepovedal — ali vsaj neodobril — mašo zanje, ki jo je Slovenska zaveza, torej updatana krovna organizacija domačih izdajalcev hotela prav danes organizirati na Ljubljanskem gradu.

Domobrancem pravim “tako imenovani”, ker je Janša ob tej svoji gesti lansiral iz naftalina bolj formalni, a pozabljeni izraz Slovenska narodna vojska. Morda zato, da bi sugeriral idejo, da je bila Slovenska narodna vojska predhodnica Slovenske vojske. Ali celo očitajoče namignil, da pa ta naša današnja vojska ni narodna.

Čeprav sem bil po eni strani zelo proti, da je Janša počastil domobrance, pa po drugi strani nimam nič proti, če bi bila na Gradu nekakšna zadušnica zanje.

Svečka ja, rehabilitacija ne

Janez Janša je predsednik vlade in predsednik vlade bi se moral vzdržati...

”Janković bi po mojem lahko šel vsaj nekoliko naproti tem današnjim belogardistom. Po mojem niso tako huda grožnja družbi, kot si najbolj fanatični levičarji predstavljajo.”

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE