Kolumne

Otroci osmega marca so naši otroci

17.1.2022 / 05:10 Komentiraj
Naj mi prosim ne zamerijo, da jih tako naslavljam. To delam z medgeneracijsko simpatijo starejšega občana. Za razliko od vlade.

Nika Kovač mi deluje zelo senzibilno dekle. Toda to je morda samo varljiv občutek, ker je pač socialno in politično čuteča in tako deluje. Zato srčno upam, da ima po drugi strani dovolj dobre živce ali trdo kožo. Rabila jih bo, da bo šla brez posledic čez te ogabne napade primitivcev, ki se spravljajo nanjo kot na frontmanko Inštituta 8. marec in na njene aktivistične sotrudnice in sotrudnike.

Upam pa tudi, da bo od te desničarske sramote kakšna postranska korist. Recimo to, da bo kdo od nevednih ali neprepričanih spregledal, kakšna je v resnici ta oblast.

Pred leti, ko so tako imenovane tovarne laži in sovraštva sicer že obstajale, vendar še niso bile tako produktivne — in se jim zato morda še ni tako reklo —, mi je prominenten, a dokaj normalen član SDS privatno zaupal, da misli, da bo desnici to sranje priletelo nazaj v glavo kakor bumerang.

Zdaj

Nika Kovač na novinarski konferenci Inštituta 8. marec pred Državnim zborom v ponedeljek, 10. januarja. — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE