Rubrike

Otroci na sledi govoricam o grozljivih džinih, ki kradejo duše [odlomek]

6.6.2021 / 06:05 Komentiraj
Patrulja z bazarja Bhut pisateljice in novinarke Deepe Anappara je globok uvid v sodobno Indijo, prikazan skozi otroške oči.

Roman Patrulja z bazarja Bhut, prvenec indijske pisateljice in novinarke Deepe Anappara, pripoveduje o izginotju mladega fanta v revnem Bastiju v Utar Pradešu. Pristojni ne storijo ničesar, zato se trije prijatelji odločijo ukrepati. Da bi našli pogrešanega sošolca, začnejo raziskovati skrivnosti bazarja Bhut. Med svojim detektivskim delom se soočijo s prestrašenimi starši, ravnodušno policijo, premožnimi veljaki in grozljivimi govoricami o džinih, ki kradejo duše.

Roman je globok in presunljiv uvid v sodobno Indijo: revščina, nemoralnost in tragedija, prikazane skozi otroške oči.

Deepa Anappara se je rodila v Kerali v južni Indiji. Enajst let je delala kot raziskovalna novinarka. Njena poročila o vplivu revščine in verskega nasilja na izobraževanje otrok so prejela številne nagrade.

Njen knjižni prvenec Patrulja z bazarja Bhut so številni znani časopisi razglasili za eno najboljših knjig leta. Roman je bil preveden že v 22 jezikov. Zdaj je pri Založbi...

“Ančal,” dahne mama. “Ančal pogrešajo. V soboto odšla od doma in od takrat je niso več videli. Že tri noči je ni domov.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE