Kulumne
#kulturni marksizem #desnica #Janša
Orbán, Vučić, Janša: Európai vezetők Európa jövőjéről
Logo 09.07.2020 / 06.10

Najpogumnejši evropski borec proti komunizmu, ta glavni intelektualec in konspiratist necenzurirano o kulturnem marksizmu.

Orban obvladuje medije na Madžarskem.

Nisem gledal včeraj Janše v imenitni družbi Orbána in Vučića na tri plus ena spletni konferenci o prihodnosti Evrope. Zadovoljil sem se s poročanjem tako imenovanih komunističnih, lažnivih medijev — seveda pa sem informacije uravnovesil tudi s povzetki provladnega medija. 
Think tankov, svetov modrecev, tako imenovanih gremijev in priložnostnih futuroloških zavezništev domnevno dobronamernih politikov, ki vsak po svoje rešujejo svet, civilizacijo, družbo, krščanstvo, identiteto, domovino je bilo že več kot preveč. Ne spomnim se nobenega, ki bi prinesel konkretne rešitve. 
Proklamirani namen projekta Europe Uncensored Fideszove Fundacije za meščansko Madžarsko — ki jo vodi Orbánov nekdanji minister za človeške vire, sicer kalvinistični pastor — je zaščita »naših judovsko-krščanskih tradicij«, »krščanske demokratične dediščine in kulture« ter »regionalne in nacionalne samoidentitete«. In to »brez pridanič [sic?!] politične korektnosti«, »brez tabujev« in »popolnoma necenzurirano«.

Pridanič

Ta napovednik sugerira, da Orbán, Vučić, Janša brez te kao hvalevredne pobude ne bi mogli svobodno povedati tega, kar mislijo. Ker bi jih mainstream mediji cenzurirali. Ker bi se njihovi glasovi utopili v pridaniču politične korektnosti in prepovedanih tem.
Orbán, Vučić, Janša imajo vso pravico, da naglas razmišljajo o družbenih problemih. Niso ravno intelektualci, a nič zato. Če ni hujšega, kot da se z njimi pač ne strinjamo.
Sumljivo pa se mi le zdi, da se pri tem reklamirajo kot nekakšni subverzivci ali alter scena, ki pa bo zdaj končno izgovorila neizgovorljivo. Trije ljudje na najvišjih političnih položajih v treh državah se delajo provokativne, kot kakšni ubogi marginalni deprivilegiranci, ki jim dominantni del družbe ne pusti do besede?!
Orbán je rekel, da so oni trije »poseben klub borcev za svobodo« in »dobri patrioti«. (Dobri? Ali obstajajo tudi slabi patrioti? Aja, seveda. Slabi patrioti smo mi.)

Kulturni marksizem?!

To politično dvorjenje je najbrž najbolj pasalo predsedniku države, kjer je prav na predvečer te intelektualno-politične misije za rešitev evropske civilizacije policija brutalno pretepala in s solzilcem razganjala protivladne demonstrante. Naš »Janez«, ki ga je Orbán označil za »najpogumnejšega evropskega borca proti komunizmu«, pa tudi ni mogel biti nezadovoljen.
Vsem tem debatam o problemih sedanjosti in rešitvah za prihodnost — od Davosa, Bleda, Bilderbergov, mimo Foruma 21 in Zbora za Republiko, pa do Pahorjevih gremijev — je skupno to, da razpravljalci nastopajo urgentno, kot tik pred dvanajsto, in da je udeležba dokazilo intelektualne kompetentnosti za določen krog ljudi.

»Spremljamo, kaj se dogaja in moram reči, da gre za isto formulo, kot je napisana v Komunističnem manifestu izpred 200 let. Tam piše, da je za ustvarjanje novega sveta treba razgraditi narod, družino, zasebno lastnino, zasebno šolstvo in religijo. In to se sedaj dogaja, preko množičnih medijev, univerz, kulturne industrije, multinacionalnih institucij, nekaterih političnih strank.« 

Janševi duhovni učitelji

Janša je za razgradnjo naroda, družine, zasebne lastnine, zasebnega šolstva in religije okrivil tako imenovani kulturni marksizem.
Treba je vedeti, da je kulturni marksizem ne obstaja. Kulturni marksizem je teorija zarote. Gre za za lase privlečen zbirni pojem o načrtnem spodkopavanju konservativne, tradicionalne družbe, ki se je razvilo iz marksizma Frankfurtske šole.
Pošast kulturnega marksizma, ki da se plazi po Evropi, desničarji gonijo že dvajset, trideset let. Znan je tudi kot multi-kulti. Kulturni marksizem je za grešnega kozla razglašal tudi Breivik v svojem manifestu. Pri nas se je pojem kolikor-toliko razširil šele v zadnjih letih, ko so ga popularizirali Janševi duhovni učitelji à la Brščič in Biščak.
Tako da o tem res ne bi več zgubljal besed. Kulturni marksizem je za Janšo nekaj takega kot za njegove nasprotnike janšizem. 

NAROČI SE
#kulturni marksizem #desnica #Janša
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke