Kolumne

Opomnik za naslednje volitve: Kaj je ta vlada naredila in česa ni?

15.11.2020 / 06:10 Komentiraj
Paketi, boni, šola na daljavo, umrli na milijon, Trump, Višegrad, mediji, komunikacijski kaos, aroganca … — seznam je dolg.

Upam, da si bomo zapomnili, kaj se dogaja oz. se je dogajalo v tem vladnem mandatu, ko bodo naslednjič parlamentarne volitve. Da bomo znali presoditi o kandidatih. O njihovih slabih, škodljivih, butastih odločitvah, kot tudi o tistih, ki so navdušile. Nekaj možnih opornih točk v minus ali plus ponujam v nadaljevanju.

Ali boste sploh šli na volitve in izvolili naslednjo vladajočo garnituro ali ne, je seveda v demokratični državi prepuščeno vsakemu posamezniku. Pogledi na dogajanje od marca 2020 naorej v tem zapisu so zgolj subjektivni. Lahko pomagajo pri odločanju, škodovati ne morejo.

Seznam

1. Ta vlada je relativno hitro od pomladi naprej oblikovala sedem paketov protikoronskih ukrepov pomoči in s tem pomagala rešiti številna delovna mesta.

2. Je pa zato hitro nagradila delovno ekipo za pripravo teh ukrepov — ki je formalno delovala pro bono — s pozicijami v različnih nadzornih svetih.

3. Vlada je tudi zamujala pri izvedbi

»Seznam za ta spominski album vlade je dolg. In bo še daljši.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE