Kolumne

Olimpijske igrice: Ljubljanski hokej, nogomet, košarka

17.8.2021 / 06:05 Komentiraj
Če klubu ne gre po zaslugi uprave, potem res ne vem, zakaj bi ga podpiral. Vstopnice ne plačam zato, da bi se dolgočasil.

Odkar pomnim, sem navijač Olimpije. Predvsem hokejistov, nogometašev in košarkarjev. Hokej sem vedno postavljal na prvo mesto. Obračuni za naslov prvaka z konkurenti z Jesenic so bili res pravi spektakli. Še posebej, ko so v Halo Tivoli nagnetli deset tisoč navijačev, čeprav je bila registrirana samo za pet tisoč. Ampak v 80. se s tem nihče ni ukvarjal. Bila so pač stojišča in so pač prodali toliko kart, kolikor je bilo zanimanja. Za varnost jim je bilo malo mar. Stali smo postrani, saj nas je bilo preveč, da bi lahko stali “normalno”. Po vsaki tekmi si imel heksenšus. Bog ne daj, da te je prijelo na vece. Vrnitev tja, kjer si se nahajal prej, je bila mission impossible.

Na pogorišču

S samostojnostjo je prišla najprej osiromašena liga — brez YU klubov —, potem pa še vključitev v razne mednarodne lige. Temu je sledil propad kluba zaradi preveč ambicioznega vodstva in premalo finančnih sredstev. Če prav štejem, je HK Olimpija bankrotiral dvakrat....

“Nekateri so mnenja, da je treba “svoj” klub podpirati v dobrem in slabem. S tem se ne strinjam popolnoma.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE