Rubrike

Olga Bernharda Schlinka: »Z njo ni težav, najraje stoji in gleda.« [odlomek]

31.5.2020 / 06:05 Komentiraj
Olga sprva deluje kot velikopotezen zgodovinski roman, za katerega pa se izkaže, da mu tempo narekuje prebrisan avtor.

Ta je ves čas korak pred bralci. Pripovedno dogajanje je resda potopljeno v zgodovino, vendar pa je naracija tako napeta, da se zdi, kot bi se zgodba odvijala ta hip, pred nami. Olga si v poznem 19. in zgodnjem 20. stoletju prizadeva za pravico do samoizpolnitve in ljubezni, čeprav njena doba in okoliščine temu nasprotujejo. Olgino zgodbo nam Schlink predstavi s treh perspektiv in nas do samega konca pušča v negotovosti. 

Bernhard Schlink (1944) je pravnik in pravni teoretik, ki živi med Berlinom in New Yorkom ter usklajuje karieri univerzitetnega predavatelja ter pisatelja. Schlink je literarni klasik 20. stoletja in eden najpomembnejših nemških pisateljev. Njegov roman Bralec, ki je v izvirniku izšel leta 1995, je Der Spiegel označil za enega največjih literarnih triumfov po Pločevinastem bobnu Günterja Grassa. Bralec je tudi prvi nemški roman, ki je osvojil lestvico najbolje prodajanih knjig The New York Timesa. Roman je izšel pri

Bernhard Schlink (1944) je pravnik in pravni teoretik, ki živi med Berlinom in New Yorkom ter usklajuje karieri univerzitetnega predavatelja ter pisatelja.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE