Kolumne

Okej, dejmo rečt eno o Ukrajinkah …

28.2.2022 / 05:05 Komentiraj
A res mislite, da so vsi revni in da ženske ne znajo druzga k plesat po štangah? Pa da komaj čakajo, da pridejo v eno Slovenijo?

Okej, dejmo rečt eno o Ukrajinkah, k vidim, da se folk dela iz njih norca. Ampak dejmo pol rečt eno o naši Ukrajinki.

Naša Ukrajinka je mama od moje nečakinje. Nikol je ni brigala Slovenija. Z bratom sta se spoznala prek joba. Računalniška posla. Brat se je zaljubil in šel v Kijev za pet let. Bejba je stara 35, težka računalničarka. Služi več k mi vsi v familiji.

Preden sta šla pol živet naprej v Pariz, sta se kle ustavila za par mescev in je ona prej dobila job k on. Brez da bi znala slovensko. Dans zna na ful, govori pet jezikov. Pri Pečečniku je delala casino igrice. Dela za ameriške firme, ukrajinske, vse.

Skratka: a eni dejansko mislite, da so vsi v Kijevu revni in da ženske niso sposobne druzga k plesat po štangah? Pa da komaj čakajo, da pridejo v eno Slovenijo?

No, tok o Ukrajinkah.

Folka na Metelkovi je blo tok, da jao. V Menzi sem plesala in se drla skup z drugimi: “Dodirni mi kolena!” Ene maske so hodile okol mene in men se je zazdelo, da je pust....

”Ni to hec. Ni hec, da mi brat razlaga, da bojo mogli njegovi kolegi in frendi iz Kijeva s puškami na bojišča. Računalničarji, k puške niso videli niti od daleč.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE