Kolumne

OKS in Pionirska zveza Tanje Fajon ne verjamejo v nevarnost virusa

24.9.2020 / 06:10 Komentiraj
Če bi bili vi povabljeni na lepše in bi ugotovili, da se organizator ne drži ukrepov, bi demonstrativno odšli? Samo vprašam.

Zamislite se in povejte: se vam zdi normalno, da se cela država ukvarja z vprašanjem, ali je policija ravnala prav, da je prisilno snela z avtobusa neko nesramno smrkljo, ki ni hotela nositi maske?

Seveda ni normalno. Incidentič je trivialen in mu nima smisla posvečati pozornosti. Ker ne pove nič o današnji mladini, niti o policiji. Zato pa tudi ni treba vleči iz tega prenagljenih zaključkov o razširjenosti in predrznosti zanikovalcev virusa in/ali upornikov proti ukrepom ali opozarjati na represijo.

Aplavdirati policiji je sicer bolj vzgojno, je pa enako smešno kot sočustvovati z mlado neznano junakinjo.

Če je nova normalnost to, da se delamo pametne na bazi neumnosti, potem bomo tudi intelektualno gor plačali, ne samo zdravstveno, socialno in politično.

O čem dandanes folk tračari

Zadeva skratka ni zanimiva, če jo obravnavamo kot namig, o čem dandanes folk pač rad tračari. Zanimiva je kvečjemu zato, ker se tako imenovani stebri družbe — namreč politiki — pa...

»Če je nova normalnost to, da se delamo pametne na bazi neumnosti, potem bomo tudi intelektualno gor plačali, ne samo zdravstveno, socialno in politično.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE