Kolumne

Odprto pismo staršem, ki nasprotujejo samotestiranju otrok

6.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Res vas imam poln kufer, vi dušebrižniki, ki si jemljete pravico, da v imenu vseh nas kokodakate o ustavnih pravicah otrok.

To odprto pismo vam pišem kot normalen starš abnormalnim, samodeklarativno disidentskim, namišljenim upornikom in privržencem alter scene starševanja, ki se na virtualnih šolskih dvoriščih svojih otrok borite proti korona fronti vladne represije.

To odprto pismo pa pišem tudi Televiziji Slovenija, ki je z dramatiziranim poročanjem o benigni zadevi vzbudila vtis, kot da so abnormalnost, državljanska nepokorščina na Facebooku in alter scena starševanja v bistvu neka nova normalnost.

To vaše nestrinjanje

Tako kot vi sem tudi jaz prejel email iz šole. Dva emaila. Predvčerajšnjim ob 10:22 in včeraj ob 9:02. Od obeh razrednikov mojih sinov na začetku in na koncu tretje triade. Oba učitelja sta se vsak s svojimi besedami vljudno opravičila, da nas nadlegujeta čez praznike. Šlo pa je v bistvu za poizvedbo o interesu za samotestiranje otrok in zaprosílo za naše strinjanje ali nestrinjanje (v priponki).

Šolska psihologinja je skratka

“MIZŠ in MZ bi občutljivo informacijo res lahko enkrat za spremembo dobro skomunicirala. Ali predvidela, da se bo korona trotlom — excuse my Deutsch — spet odpeljalo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE