Rubrike

Obrazi: Tone Partljič se včasih počuti kot bog bogova (3.)

12.8.2022 / 06:05 Komentiraj
Frajer. "Pravi mačo". (Njegov oznaka. Enkrat mu tudi uide "mi stari rokerji". No, prav. Saj je Lennonov in Zappin letnik.)

Nadaljevanje tekstov z naslovom Obrazi: Tone Partljič v dobrih, starih časih LDS (1.) (7. 8. 2022) in Obrazi: Tone Partljič je mariborski James Joyce (2.) (9. 8. 2022).


Potem pa mi dá Partljič za domačo nalogo, da razmislim, ali se to spodobi objaviti. Vse, kar mi bo zdaj povedal, bo seveda iskreno in dobronamerno.

Korona je bila dobra za branje, začne Tone. Tako se je lani že tretjič matral z Brati Karamazovimi, pa mu Veliki Inkvizitor in starec Zosimo — kljub predgovoru Dušana Pirjevca, ki ga je bral že stokrat — še vedno nista čisto blizu. Prebral pa je spet celega Jančarja.

Celega?!

Ne, ne, samo Severni sij, te zadnje Jančarje seveda bere sproti, ko izidejo. To je enkrat samo ženi razlagal, ampak ni ziher, če ga je zbrano poslušala, tako da se bo zdaj meni prvemu nekako izpovedal.

Kafkovski Maribor

Njegov srčni prijatelj Drago Jančar je sicer fenomenalen pisatelj in ga zelo spoštuje. Mogoče celo malo preveč. Glede na to, da je v prejšnjem režimu najebal,...

”Ko gre Milka spat in ko on v tej sobi piše svojo prozo, se počuti malo domišljavega. Zato naj vzamem to z rezervo, ker da mogoče malo pretirava.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE