Rubrike

Obrazi: Magnifico (3.) me uči tolerantnosti. Nobena muzika ga ne moti.

9.9.2022 / 06:05 Komentiraj
"Biznis je v riti, infrastruktura je razpadla, nosilcev zvoka ni več, muzika je džabe — ampak SLO pop je boljši kot kdajkoli."

Nadaljevanje teksta Obrazi: Pridem nocoj, u Tivoli, k Magnificu (1.), bova plesala … (6. 9. 2022) in Ni Magnifico (2.) napisal, da se nunam trebuhi redé. Prešeren je to napisal. (8. 9. 2022).


Še nikoli tako dobro

Kaj pa pravi na današnje bende? Kaj se dogaja? Uf, še nikoli ni bilo boljše. Mlada generacija se čisto drugače loteva stvari. Brez strahu. Predvsem pa ni več te logike, kao, malo bom v službi, malo bom pa muzikant. Grejo v muziko do jajc in zato imamo fantastične rezultate.

Cel kup novih bendov mu je všeč. Svašta se dogaja. Recimo Castle Kolpa Music Festival, še vedno je pod vtisom tega. Trije, štirje festivalski dnevi samo slovenskih izvajalcev — Laibach, Dan D, Elvis Jackson, Mrfy, Siddharta, Vlado Kreslin, Koala Voice, Neisha, Big Foot Mama, Magnifico, Joker Out, Pero Lovšin … —, folka deset tisoč, cel movement, folk pada v trans. Neverjetno.

Lirika

Čeprav je to paradoksalno. Biznis je v riti, infrastruktura je razpadla, fizičnih nosilcev zvoka ni...

Prizor iz Magnificovega videa za skladbo Silvija. | “Poleg Sester je moje veliko glasbeno razočaranje, da na Emi leta 1998 ni zmagal Magnifico s Silvijo. Moj bog, zmagal je Vili Resnik!”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE