Kolumne

Obrazi (3.) | Marcel Štefančič pravi, da poslanci znižujejo IQ nacije

6.2.2022 / 05:05 Komentiraj
“Desni volilci rečejo: karkoli že je naš politik naredil, to je naredil za nas. Levi pa nikoli. Takoj zgazit in zasovražit.”

Nadaljevanje in konec tekstov z naslovoma Obrazi (1.) | Na Cankarjevem klancu siromakov pri Marcelu Štefančiču (1.2.2022) in Obrazi (2.) | Marcel Štefančič: “Politika nam bere misli, nas hendla, režira.” (3.2.2022).


Okej, ampak v čem je fora fenomena sredine? Zakaj zdaj vsi hočejo na sredino?

Sredina sta dve beli črti in veliko povoženih živali. Sredina so trupla povoženih ježkov in trupla politikov, ki so trdili, da so sredina. Neverjetno je to, da Slovenci trdimo, da smo vsi sredina, ampak hkrati najbolj sovražimo sredino. Nekoga sredinskega izvolimo zato, da bi ga lahko že naslednji dan učinkovito zasovražili. To je še eden od teh slovenskih sadomazohizmov. Nekoga izvoliš zato, da si ustvariš naslednjo žrtev in sovražnika.

Iskanje sovražnikov

To je noro. Ne razumeš, zakaj bi si Slovenci to počeli, ampak natanko to si počnejo. Z blaznim navdušenjem in evforijo izvolijo nekaj sredinskega, našega človeka, ker sredina, to smo mi, to je ta pravo....

”Takoj ko odprejo omare, ven začnejo padat okostnjaki. Diplome, laži, kartoteke, vse sorte … Dobiš občutek, da ljudje grejo v politiko zato, da bi ubežali preteklosti, zabrisali sledi za sabo.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE