Rubrike

Obrazi 16./3. | Svet RTV bi lahko bil po zakonu poln vlakovodij à la Kmetič

2.4.2022 / 06:10 Komentiraj
“[…] osebe, ki […] z znanjem, ugledom, dosežki pripomorejo […] [h] krepitvi ugleda javne [RTV] […] v Sloveniji in v tujini.”

Nadaljevanje torkovega in včerajšnjega teksta z naslovoma Obrazi 16./1. | Lado Ambrožič je zgladil, izdolbel že kar nekaj kamnov, skal (29. 3. 2022) in Obrazi 16./2. | Lado Ambrožič: “Tako hudo ni bilo na RTV še nikoli.” (1. 4. 2022).


Poglobimo se za trenutek v to zateženo zakonodajno besedičenje:

“V Programski svet so lahko izvoljene oziroma imenovane osebe, ki s svojim znanjem, ugledom oziroma dosežki na kulturnem, izobraževalnem ali kateremkoli drugem področju družbenega življenja lahko pripomorejo k dobremu delovanju in krepitvi ugleda javne radiotelevizije, tako v Republiki Sloveniji kot v tujini.” (Zakon o RTV Slovenija, 17. čl., 1. odst.)

Mimogrede: To pa je tako lepo napisano, da bi moral biti Programski svet poln takih, kot je Kmetič. Ampak pojdimo naprej:

Recimo, da se spoznate …

“16 članov imenuje Državni zbor na predlog gledalcev in poslušalcev programov RTV Slovenija; univerz in fakultet ter društev, zvez društev oziroma njihovih...

”Demos je Ambrožiča kot nepartijca podprl in potem je levica pač rekla, aha, ta je pa njihov. Čeprav za to ni bilo niti najmanjšega razloga.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE