Rubrike

Obrazi 16./2. | Lado Ambrožič: “Tako hudo ni bilo na RTV še nikoli.”

1.4.2022 / 06:10 Komentiraj
O Programskem svetu imam teorijo. Da je trojanski konj politike. Škodljiv. Odveč. To je prilika, da jo testiram na Ambrožiču.

Nadaljevanje torkovega teksta z naslovom Obrazi 16./1. | Lado Ambrožič je zgladil, izdolbel že kar nekaj kamnov, skal (29. 3. 2022).


So današnji politični pritiski hujši od tega, kar je Ambrožič svoje čase dal skozi? Ali smo novinarji, ste televizijski novinarji že vse to kdaj prej doživljali?

Prej je bilo bolj prikrito, zdaj pa je vse javno in odkrito. Ampak vseeno: da bi šli tako frontalno kot zdaj, tega pa ni bilo. Programski svet je bil včasih pola-pola. Generalni direktor je bil včasih bolj desne provenience, direktor TVS pa bolj leva sredina — Ambrožič pa tudi leva sredina (po lastni definiciji). Zdaj pa je linija enotna. Od Programskega sveta in Nadzornega sveta pa do generalnega direktorja in odgovornega urednika in vseh urednikov. Zdaj pa še MMC. Tako hudo ni bilo še nikoli. In tega se ne bo dalo spremeniti še najmanj štiri leta. Razen če levica zmaga in uveljavi nek nov zakon, ki bi drugače definiral RTV. Ampak to bi tudi trajalo vsaj dve leti. Tega...

”So ti pritiski danes hujši od tega, kar je Ambrožič svoje čase dal skozi? Hja, prej je bilo bolj prikrito, zdaj pa javno in odkrito. Ampak vseeno: da bi šli tako frontalno kot zdaj, tega pa ni bilo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE