Rubrike

Obrazi 16./1. | Lado Ambrožič je zgladil, izdolbel že kar nekaj kamnov, skal

29.3.2022 / 06:10 Komentiraj
Ambrožičeva “Spotikanja” so polpretekla zgodovina Informativnega programa TVS. In TV zakulisja. Kako to funkcionira. Moj bog!

Lado Ambrožič je tiha voda. Mirna, preudarno žuboreča, ki nikoli ne poplavlja. Če ne bi bil cela desetletja na Televiziji Slovenija — pred kamero in za njo —, ga človek ne bi niti opazil. Ampak izdolbel in zgladil je že kar nekaj kamnov, skal.

Čez 450 strani debela Ambrožičeva knjiga Spotikanja, ki je izšla v začetku tega meseca, je the best and the worst of RTV Slovenija in z njo povezanih medijskih, političnih in medijsko-političnih dogodkov in dogajanj. Vsakdanjih, rutinskih, trivialnih, epohalnih — kar ji daje še dodaten, ambrožičevsko diskreten in decenten, čeprav dokumentiran in dokumentaren, a skorajda tračarski šarm.

Kako to funkcionira

Spotikanja so polpretekla zgodovina nacionalke po osamosvojitvi. Informativnega programa, v glavnem. In TV zakulisja. Kako to funkcionira. Moj Bog! Novejša zgodovina javnega servisa v demokraciji in civilne družbe po slovensko. Osupljivo, kaj vse so politiki — namreč že prej, v vseh teh zadnjih tridesetih letih...

“Prvotna založniška skepsa do Ambrožičevih memoarov, da tako rečem, je še tem bolj neverjetna, ker je treba vedeti, da bi poznavalec medijev z malo domišljije (in hudobije) v njej prepoznal nemalo političnih razburljivosti, kakršne nas danes zelo zanimajo.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE