Kolumne

Obrazi (15./2.): Gradišnik kuha antipolento Ljudski fronti

5.3.2022 / 05:05 Komentiraj
Gradišnik živi v mehurčku. To tudi sam priznava in se mu očitno sploh ne zdi slabo. Obdaja se somišljeniki. (Don’t we all?)

Nadaljevanje teksta z naslovom Obrazi (15./1.) | O tveganju in neželenih učinkih z Brankom Gradišnikom (2.3.2022).


Sam hočem z Gradišnikom razčistiti predvsem vprašanje, zakaj evropska ločnica med dobro in slabo precepljenimi poteka skoraj natanko po liniji nekdanje Železne zavese. Kateri gen ali mem je pa pri tem na delu?

Odgovor je preprost, mi odgovarja: medtem ko je kolonialistični Zahod nemoteno tlačil in še tlači ljudstvo — zdaj seveda z materializmom in potrošništvom —, pa je imperialni Vzhod doživel Oktobrsko revolucijo, pozneje pa še nekajkrat gnev tlačenih, nazadnje recimo v primeru Ceaușescu. Na Vzhodu je še živ spomin na to, da je ljudstvo zmožno res udariti nazaj. Na Zahodu pa ne? Ne, tam so uporniki samo “transparentaši”. Cepitelji in raja so po njegovem v tihi koluziji.

V Gradišnikovem mehurčku je najbolj kredibilen medij Swiss Policy Research: “neodvisni informacijski projekt za raziskovanje geopolitične propagande”. Naš svet...

Ljudska fronta je koalicija za demontažo kovidskega režima. Za lustracijo kovidarskih odločevalcev, izvajalcev, kolaborantov … No, to ne pomeni, me pomirja, da bojo Beovićko obesili na luster. Obesili jo bojo kvečjemu na kandelaber. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE