Rubrike

Obrazi (15./1.) | O tveganju in neželenih učinkih z Brankom Gradišnikom

2.3.2022 / 05:05 Komentiraj
Kako je Karel Meglič obtožil Branka Gradišnika literarne kraje. Nakar je nek Franci Jerebinšek obtožil Megliča, da je lažnivec.

Branko Gradišnik je predlagal, da se za intervju dobiva v Tivoliju na klopci. Kar tako, nekje. Ker ne zahaja v gostilne in nasploh nerad sedi. Je hotel biti uvideven do mene in je zato predlagal srečanje pod milim nebom? Prvotno sva se namreč dogovarjala za prejšnji mesec, vendar je bil rizičen in sem ga iz previdnosti raje za en mesec skenslal.

Toda glede na letni čas in vremensko napoved za tisti dan se mi to ni zdela najboljša ideja. Zato sem predlagal — ker vem, da je natreniran in vztrajen tekač, nekoč celo maratonec, ali pa vsaj pohodnik in nenazadnje sprehajalec mnogih psov (hkrati) —, da se dobiva pri Čolnarni in greva na pohod na Rožnik ali okrog njega. Hodila da bi sem in tja, dokler nama ne zmanjka vprašanj in odgovorov. Prav? Prav.

Tak treking ali hiking intervju je zanimiva izkušnja. Hitela nisva, kolen seveda tudi nisva grizla, se zadihala še manj in včasih naredila kak emfatičen postanek, kadar je bilo treba mahati z rokami. Telefon na vrvici okrog...

Branko Gradišnik je predlagal, da se za intervju dobiva v Tivoliju na klopci. Kar tako, nekje. Ker ne zahaja v gostilne in nasploh nerad sedi. Toda glede na letni čas in vremensko napoved za tisti dan se mi to ni zdela najboljša ideja. Zato sem predlagal … — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE