Rubrike

Obrazi 13.(1.): Vesna V. Godina svetuje levici: Ustanovite Osvobodilno fronto

4.1.2022 / 05:10 Komentiraj
Se bo po njenih Zablodah feminizma še kdo drznil deklarirati kot feminist(ka)? Bo še kdo šel lahkih nog naokrog na volitve?

Nova knjiga Vesne V. Godina Zablode feminizma (Beletrina, 2021) razen podobnega naslova nima nič z Zablodami postsocializma (Beletrina, 2014) — ali pa vse. Zato sva se s samodeklarirano skrajno levičarko — “dovolj leva stranka zame ne obstaja” — pogovarjala o feminizmu in politiki.

Intervju kot se šika

Za uvod: enkrat za spremembo bo to intervju, kot se šika. Tudi zato, ker antropologinja — izredna profesorica socialne in kulturne antropologije — na mariborski Filozofski fakulteti govori kot dež in bi bilo njena izvajanja težko verno prenesti drugače kot s kolikor-toliko dobesedno transkripcijo.

Kmalu bo minilo sedem let, odkar je Vesna V. Godina — že od svojega prvega teksta (23.1.2015) — moja najljubša kolumnistka. Do danes je samo za FP napisala že 367 kolumen. Toda ona se razdaja tudi v drugih medijih, ne samo na Fokuspokusu. Je namreč ena izmed redkih, ki si še zaslužijo naziv javnega intelektualca v tistem častitljivem pomenu. Da imajo pregled,...

VVG skoraj sedem let pozneje (18. decembra 2021) na kraju zločina po pričujočem intervjuju.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE