Revija

Obrazi (10.): Medicina dela čudeže, Manca Košir pa še večje. (1.)

31.8.2021 / 06:10 Komentiraj
Manca Košir je poseben primer. Življenje se ji dogaja samo od sebe. Življenje samo jo najde in pride k njej. Pa ljudje tudi.

Sedim in čakam na terasi Kavarne Maximarket z razgledom na Državni zbor in s kotičkom očesa skozi stekleni vogal opazim, da se približuje nekaj živo oranžnega v kombinaciji z magento. To bo ona, pomislim. In res: naenkrat je pred mano dobra, stara Manca. Upadljiva kot vedno že kot pojava in s svojo prezenco. Čeprav tokrat opozarja nase ne samo z divjim koloritom, temveč tudi s hudimi sončnimi očali, ki jih ne bi pripisal niti trikrat mlajšim influenserkam. Pa saj tem smrkljam niti ne bi pasala. Ni bolj zanimivega kot gospe v letih, ki se znajo nositi in obleči.

Ker se že sto let nisva videla, se prisrčno pozdraviva — “Draga Manca!”, “Dragi Marko!” — in si tako rekoč planeva v objem. Spontano. Celo jaz spontano. Ona itak. Ne morem si kaj, da ne bi pripomnil, da je moralo miniti kakih trideset let, da sva se končno začela objemati.

Tak attitude

Manca zgleda zelo dobro. Nič se ji ne pozna, da je pred dvema letoma prebolela strašno bolezen in dala skozi...

“Manca zgleda zelo dobro. Nič se ji ne pozna, da je pred dvema letoma prebolela strašno bolezen. Resda zgleda malo upadla, ne več tako polnih lic — ampak saj tudi jaz postajam vedno bolj suhljat, čeprav ne hujšam, pa sem skoraj petnajst let mlajši od nje.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE