Kulumne
#Janša #vlada #demonstracije
Novejša zgodovina in sedanjost Slovenije v 12 × 280 znakih
Logo 12.05.2020 / 06.10

Vlada, ki se dela, da ne ve, zakaj ljudstvo demonstrira, proti ljudstvu, ki se dela, da ve, zakaj demonstrira. Tviteriada.

Janša je mali Trump, ne Putin. Tako se je mali Janezek naučil. Potem pa se še čudi, da ga ljudstvo ne mara.

1. Janševa vlada nima alternative. Pa če se na glavo postavite. Ali magari z biciklom zaletite z vso hitrostjo v zid. Koga bi pa vi radi videli namesto koalicije SDS-SMC-DeSUS-NSi? Saj veste, da obstoječi levičarji ne morejo in ne znajo sestaviti vlade. Ker nimajo dovolj podpore.
2. In če niste ravno fanatik, potem imate teh levičarjev, ki že celo večnost kolobarijo na oblasti in v okolici, verjetno že zdavnaj poln kufer. Tudi če niso komunjare kot SD. Bili so na oblasti, zdaj pa šuntajo kolesarje? Jebeš levico, na kateri je Levica edina normalna stranka!
3. Predvsem pa: razen da je zatežena, zagrenjena, zoprna, frustrirana, asocialna, maščevalna, cinična, nesramna, brez smisla za humor in kritiko — in da gre normalnemu človeku pač na živce —, z Janševo vlado ni v bistvu nič narobe. Ker če nič drugega, je vsaj operativno sposobna.
4. V resnici je za vse kriv Marjan Šarec, ker se je z odstopom lahkomiselno zakalkuliral. Računati na volitve je bilo precej preneumno od njega, saj v nobenem primeru ne bi bil mogel sestaviti niti takšne kilave koalicije — ali kaj šele kolikor-tolikšne —, kot jo je imel že prej.
5. Da ne bo edini pretendent za reciklirani premierski prestol — in kdo je ta desni razbojnik, ki bi ga z levo roko znal nadmudriti —, mu je že bilo jasno. Toda Šarec ni upošteval, da je SMC prevzel Počivalšek, DeSUS pa Ptujčanka. S Cerarjem in Erjavcem se to ne bi moglo zgoditi.
6. Da sta Počivalšek in Ptujčanka skočila v posteljo z Janšo, ne bi smelo nikogar presenetiti. Vesoljna levica je bila presenečena samo zato, ker si tega ni želela. Ker če si nečesa ne želimo, potem to ni možno ali vsaj ni sprejemljivo. To je pač ta slovenska državljanska logika.
7. Kadarkoli je bil Janša v opoziciji, je fural antikomunistični, lustracijski, revizionistični kulturni boj. Zdaj to dela na oblasti. Zmerja, smeši, ponižuje, žali medije. Janša je mali Trump, ne Putin. Tako se je mali Janezek naučil. Potem pa se še čudi, da ga ljudstvo ne mara.
8. Janša je središče začaranega kroga delitev, obtoževanja in radikalizacije — in objekt samonanašajoče se argumentacije. Dali so mu vlogo monstruma, on pa jo je sprejel in jo še danes igra. Janša s svojim ravnanjem potrjuje očitke nasprotnikov, očitarji pa s svojim njegove njim.
9. Tako imamo vlado, ki se dela, da ne ve, zakaj ljudstvo proti njej demonstrira. Prepričana je, da ji iz same hvaležnosti, ker nas rešuje pred korona virusom, ne bi smeli zameriti niti tega, da nas iz kabineta in kleti zmerja s kaviar levico, presstitukami in bando komunistično.
10. Imamo pa tudi ljudstvo, ki se dela, da ve, zakaj demonstrira proti tej vladi. Gre za prikupno pubertetniško uporništvo domnevno razsvetljenih proti strogemu, moralističnemu očetu tik pred ločitvijo od promiskuitetne matere, ki pa nas je zaradi občutka krivde zmeraj razvajala.
11. Če bi bil Janša bolj pameten, kot je fanatičen — ali zaradi mene dosleden —, bi rapidno zamenjal Počivalška. To bi bila nizka cena za to, da utiša zgražanje nad domnevno neprimerno in zapravljivo nabavo mask in respiratorjev. Ali pa bi si celo pridobil simpatije nasprotnikov.
12. A kaj bi Janša s simpatizerji, če ne prihajajo iz vigvama na Trstenjakovi? Janša si bolj želi nasprotnike, ker zna samo tako kazati moč. Takšna je njegova politika. Beligerentna. Moč pride do izraza samo v konfliktu z nasprotnikom. Pa čeprav z nezadovoljnimi sinovi in hčerami.

NAROČI SE
#Janša #vlada #demonstracije
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke