Kolumne

Nove Atene, Nove Rovte: Poboljševalnica Slovenija ima gasilsko veselico

25.12.2021 / 05:10 Komentiraj
Janša na proslavi: Nezadovoljni naj bodo tiho, ker zakompleksani. Oblast je zdaj domača, zato bodimo za vsako ceno zadovoljni.

Janša je na proslavi sprenevedavo povedal, da se v Sloveniji nič slabega, zaskrbljujočega ne dogaja. Slovenija da ni “zakotna dolina solz, konflikta in prepira”. Niti nismo “sredi krize, ki ne omogoča praznovanja”. Tak vtis sicer nastaja, a to je samo “od površnih oblikovalcev javnega mnenja vsiljena samopodoba […], ki izkorišča globoko usidrane vzorce manjvrednosti” — te pa so nam vcepljali tuji gospodarji, dokler se nismo osamosvojili.

Janša je s tem razložil svoj projekt spreminjanja slovenskega narodnega značaja. Poboljšanja Slovencev. Navadimo se biti samostojni, ne več nekomu podrejeni. Bodimo ponosni na to, kar imamo — pa čeprav imamo vlado, ki nam gre na živce.

Predvsem pa je s temi besedami razorožil kritike. Nezadovoljnim je v bistvu povedal, naj bodo vendar tiho, ker da je njihova kritika samo manjvrednostni kompleks. Oblast je zdaj naša, domača, zato bodimo z njo za vsako ceno zadovoljni.

Skoraj necinično

Predsednik vlade je v svojem...

”Naš problem, kajneda, če ne znamo uživati v Pirkovičevem solzavem za-dom-spremni pesnikunstvu, ali v narodnozabavni glasbi. Zakaj bi imele problem samo mamike z dežele?”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE