Kolumne

Škandal v Požarjevem rdečem baru

26.3.2022 / 05:10 Komentiraj
Ne. Škandal je, da nas buzerirajo užaljeni šlagfertik gobezdači, ki so ustvarili klimo, kot da se desnici godí vesoljna krivica.

Pripor, ki ga je Višje sodišče v Ljubljani včeraj odredilo za Bojana Požarja, je bil ultimativni desničarski red herring in za lase privlečen kronski dokaz, da si tako imenovana globoka država dovoli vse, da bi desnici preprečila zmago na volitvah.

Ampak zadeva je preprosta: če bi hoteli vplivati na potek kampanje oz. na izid volitev — torej premagati, če že ne uničiti desnico —, potem se ne bi spravili na trač operaterja, ki fura svoj zlohotni, aferaški, politikantski online bilten in vodi neko nepomembno oddajo na vladi naklonjeni privatni televiziji.

Če bi torej res bil cilj, da s pravno represijo vplivajo na volitve, bi se lotili nekoga drugega. Saj veste, koga. Niti ne bi bilo prvič. Ne bi se lotili enega Požarja.

Težko uganiti in zlahka ugibati

No, Požarjevi pritožbi je Vrhovno sodišče že sinoči ugodilo, tako da revežu ne bo treba v pripor. Bilo bi res presmešno poslušati privoščljivo hahljanje, ki bi se razlegalo po vsej Sloveniji. Še meni bi...

”Požar si je s to na pladnju podarjeno aferico spet kupil prgišče pozornosti in moralnega občudovanja.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE