Kolumne

Nogomet ni doma v Angliji

20.7.2021 / 06:05 Komentiraj
Angleži pravijo, da bodo s tako ekipo z lahkoto osvojili svetovno prvenstvo v Katarju 2022. Optimizma jim vsekakor ne manjka.

Odkar pomnim, mi je všeč angleški nogomet. Odkar pomnim, tudi navijam za FC Liverpool in za angleško reprezentanco.

Angleži so glede nogometa precej naduti. Drži, da so njihovi nogometni klubi med najstarejšimi na svetu in tudi med najuspešnejšimi po osvojenih lovorikah. Mnogi Anglež je tudi prepričan, da so oni izumitelji nogometa. Skratka, da je nogomet v Angliji doma.

Tako je nastala pesmica, ki jo prepevajo vsakič, ko je na sporedu evropsko ali svetovno nogometno prvenstvo: It’s Coming Home. Nogomet se vrača domov.

Anglija je nesporna nogometna velesila, vendar je kot reprezentanca osvojila bore malo. Morda bi bili uspešnejši, če bi nastopali kot Velika Britanija. Posebnost velikih nogometnih tekmovanj je namreč v tem, da na njih ne nastopajo države — kar se v večini primerov pokriva —, ampak nogometne zveze. In ker so članice Uefe in Fife nogometne zveze Anglije, Škotske, Walesa in Severne Irske, pač vsaka od njih nastopa s svojo reprezentanco.

Božja...

“Anglija je nesporna nogometna velesila, vendar je kot reprezentanca osvojila bore malo. Morda bi bili uspešnejši, če bi nastopali kot Velika Britanija.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE