Kolumne

Nočemo revidirane zgodovine! Naj živi 27. april, dan Osvobodilne fronte!

28.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Če bi res vladale stare socialistične elite, bi bilo jasno, kdo se je boril proti okupatorju. In kakšna je bila vloga OF.

Že vnaprej mi je bilo jasno, da bom danes pisala o 27. aprilu, dnevu Osvobodilne fronte. Toda imela sem problem: ni bilo povoda za pisanje. Če seveda izvzamem včerajšnjo izkušnjo pri zdravniku. Pred vhodom v zdravstveni dom se je vila dolga kolona čakajočih na testiranje. Vsi grejo na Hrvaško.

Lani ob tem času je krožila šala o tem, da bi bilo treba dan OF preimenovati v dan pohoda Slovencev na Hrvaško. V tem duhu ni bila kolona čakajočih pred ZD nobeno presenečenje. Presenečenje je bilo nekaj drugega: namreč to, da nihče ni upošteval ukrepov. Nobene razdalje. In ljudje niso nosili mask. 

Nič posebnega

Ko sem se o tem pogovarjala z znanci, so mi povedali, da to ni nič posebnega. Da je ženska, ki je prišla iz Nemčije domov na obisk, stala na povsem navaden dan tri ure v vrsti. Da tudi takrat nihče ni upošteval mask in razdalje. Da je rekla, da ne ve, kaj se gremo. V Nemčiji da v velikem mestu čaka na test — z rezultatom vred —

“S preimenovanjem praznika so se odprla vrata vsem drugim nesmislom. Recimo temu, da na proslavi govori Počivalšek. Ali da na proslavo ni povabljena ZZB.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE