Kolumne

Nisem več star 25 let, a moje srce bije na levi. Žal nimam druge izbire.

28.3.2022 / 06:10 Komentiraj
Z desnico sem jaz opravil. Najbrž za vedno. Ker vem, da je ne bom dočakal. Normalne že ne. Dokler bo Janša živ, je ziher ne bo.

Mnogi verjamejo, da so volitve praznik demokracije. A to sploh ni res! Politično odločanje je tlaka. Odločati in odločiti se za to ali ono stranko ali kandidata na volitvah je zapleteno, mučno in za nameček še nezanesljivo. Izražanje politične volje na volitvah je naša pravica, ki nam je dana in zagotovljena — to pravico pa si kot dolžnost potem naprtimo sami in pri tem trpimo.

Procesiranje podatkov, mnenj, stališč in dejstev dejansko zahteva veliko duhovnega napora — ki se mu s slabo vestjo poskušamo izogniti ali vsaj minimalizirati —, vse to pa v nas vzbuja tesnobo, negotovost in napetost, pomešane z neveselim pričakovanjem nečesa domnevno usodnega. Še posebej v Sloveniji, kjer vsaka stvar zgleda večja in pomembnejša, kot v resnici je, in v danih političnih razmerah, ki po splošnem družbenem konsenzu velevajo maksimalen in tako rekoč obvezen, pa zraven še glasen, skoraj javen angažma.

Faute de mieux

Odkar pomnim, sem volil faute de mieux. Po domače,...

”Levičarji bi se morali lustriratii. Za vse napake, ki so jih kdaj storili. Pa ne mislim tistih starih, skeletnih napak, ki jim jih desnica non-stop meče naprej, ampak teh, ki se jih še dobro spomnimo.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE