Kolumne

Nikoli v nedeljo: Bogoslužje in desnicoslužje

26.4.2022 / 08:10 Komentiraj
Brez skrbi. Verjetnost, da bo vernik volil desnico, je morda res večja od verjetnosti, da bo volil za levico. Ni pa to pravilo.

Predstavnica civilne iniciative Glas ljudstva Tea Jarc domneva — morda utemeljeno, morda ne —, da duhovniki ali vsaj nekateri duhovniki pri mašah sugerirajo vernikom, katero stranko bi bilo priporočljivo voliti. Zato je napovedala, da bodo to nedeljo “poostrili nadzor nad kršitvami”.

Najbolj vehementni med tistimi, ki verujejo v krščanskega boga — in/ali tudi v njegovega posvetnega, političnega sina, ki ga nevladnikom še ni uspelo križati —, so to izjavo razumeli kot napoved špijoniranja za verniki oz. duhovniki in so Teo Jarc napadli z vsemi razpoložljivimi monštrancami: “napoved totalne vojne katolikom”, “fatva”, “levičarski gestapo” itd. itd.

Strokovni pomisleki

Sam moram reči, da se mi nevladniška terenska raziskava v božjih hramih ne zdi nič neprimernega ali kaj šele škandaloznega. Verjamem, da “opazovalke in opazovalci”, ki jih je Glas ljudstva napotil v cerkve kontrolirat duhovnike, na noben način ne bi motili svečanosti...

”Nevladniška terenska raziskava v božjih hramih se mi ne zdi nič neprimernega ali kaj šele škandaloznega.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE