Kolumne

Nikol nisem razumela, zakaj sem nerazumljena

7.2.2022 / 05:05 Komentiraj
V takih ljudeh k Brecelj se jaz najdem. Celo življenje so se mi posmehovali. Ne vsi, seveda, sam primitivci. Ampak teh je ful.

Leto se je začelo porazno. Umrla sta mi že dva frenda in zdej je šel še Marko Brecelj. Cocktail je bla prva kaseta, katero sem gledala kot otrok, ker jo je fotr skoz vrtel. Da ne govorimo, ker raztur so delali Buldožerji v Jugi. Napredni so bli v PM. Ni blo to hupa-cupa pa gusli. Jaz sem sicer za svoj pogreb že stokrat zamenjala, ker komad hočem ob trugi, žari ali raztrosu. Odločla se še nisem, ampak eden od teh je bil tud Svaki čovjek ima svoj blues od Buldožerjev.

Jaz Breclja nisem poznala tko k velik mojih frendov. Samo enkrat sva se srečala. Nimam pojma, zakaj bi jaz mogla napisat recenzijo, in niti za koga, vem sam, da blog sem že pisala. In sem uletela z vrečko pirov v Cankarjev dom. Sedela sem zraven njegove žene in na skrivaj pila pivo. Kaj, sej Brecelj je mel pa liter vina na odru.

Ta prfuknjena

Brenkal je na kitaro in v ozadju se je vrtel en njegov filmček. Kako je pri njih doma pa take. In je na vrtu hodil po eni palci al neki in ga je sam odpeljalo po...

“In tko je bil Marko Brecelj za marsikoga en vaški posebnež. Za druge težka legenda. Dejstvo je, da nobenga ni pustil hladnokrvnega. Men je bil pa smešen. In smešne ljudi mam še bolj rada.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE