Kolumne

Nika Zorjan in RKC: Cigo-migo-grško-dalmatinska-country štanca

7.6.2022 / 06:10 Komentiraj
Domnevna blasfemija niti ne bi bila vredna pozornosti, če ne bi bilo nerodno, kaj vse lahko velja v Sloveniji za blasfemijo.

Izjava oz. del izjave soboške škofije ob “onečaščenju” stolne cerkve sv. Nikolaja v Murski Soboti, objavljena na spletni strani Slovenske škofovske konference (SŠK), se glasi takole:

“Slovenska pevka je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti posnela video vsebino, ki zaradi vsebine nikakor ne sodi v cerkveno okolje in krši svetost prostora ter sakralni namen cerkve.”

“Pri tem je prišlo do širjenja negativnih stereotipov in smešenja zakramenta poročnega obreda, duhovniške službe in vere kot pomembne vrednote.”

O. Moj. Bog. Zakaj so farji tako brez smisla za humor?

“Slovenska pevka”

“Slovenska pevka” — kot resda ne preveč znano Niko Zorjan nekoliko prezirljivo imenuje soboški škof Štumpf — je v tamkajšnji cerkvi posnela del svojega videa z naslovom 1, 2, 3. Gre pa takole (da ne povzemam preveč): dekle pride v cerkev v poročni obleki, svati so že zbrani, tudi duhovnik je že pripravljen, potem pa se nekaj — nič takega — zgodi, nakar...

”Saj ne, da bi od lokalnih pop artistov pričakoval, da se bodo delali, kot da so Pussy Riot — ampak to je vendarle presmešno — in preveč nenevarno.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE