Kolumne

Nihče mu nič ne more. Niti opozicija, niti ljudstvo, niti EU. Zato pa to dela.

21.10.2021 / 06:10 Komentiraj
Janševi zdrsi niso zdrsi. Gre za zavestno delovanje. Ki vodi k določenemu cilju. Ki se ga on zaveda. Njegovi kritiki pa ne.

Upam, da so vsi tisti, ki so ob Janševem prevzemu oblasti lani marca mislili, da to leto in pol ali dve, kolikor bo vodil državo, ne pomeni nič, ker v tem času ni mogoče ničesar narediti, zdaj končno sprevideli, da so se motili.

Blamaža, ki jo je Janša proizvedel ob obisku skupine evropskih poslancev za nadziranje vladavine prava in svobode medijev, je mednarodna. Janša si ne samo ni vzel časa, da bi delegacijo sprejel. Problem je bilo tudi njegovo tvitanje. V katerem je seveda — kot je to že običaj — bila cela vrsta neprimernosti. Tudi antisemitizem. 

Reakcija na Janševo obnašanje je bila burna ne samo v Sloveniji, ampak tudi mednarodno. Nenavadno hitro in žolčno je odreagiral celo Bruselj, ki pregovorno rabi ogromno časa, da migne s prstom. Tokrat je hitro zavzel stališče, da v EU ni prostora za antisemitizem. Kar je super.

Je pa seveda vprašanje, ali se bo Janši kaj zgodilo. Najverjetneje ne. In zato je vse skupaj samo še ena javna afera, kakršnih je JJ...

“Upam, da so vsi tisti, ki so ob Janševem prevzemu oblasti lani marca mislili, da to leto in pol ali dve, kolikor bo vodil državo, ne pomeni nič, ker v tem času ni mogoče ničesar narediti, zdaj končno sprevideli, da so se motili.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE