Kolumne

Nič nas ne sme presenetiti! Niti Pahor in Janša …

15.7.2020 / 06:05 Komentiraj
Predsednika premikata meje dopustnega tja, kamor bi ne smela. Pa če gre samo za bingljanje z nogami ali navidezno demenco.

V socialistični Jugoslaviji so nas učili marsikaj. Tudi gesla: »Nič nas ne sme presenetiti!« To se je nanašalo na zunanje in notranje sovražnike. Do katerih se je bilo treba vesti skladno z zgoraj navedenim načelom. Torej: biti pripravljen na vse, karkoli se zgodi.

V današnji Sloveniji se to načelo nanaša na oba predsednika. Pahorja. In Janšo. Od katerih lahko državljani Slovenije očitno pričakujemo karkoli. Tega smo se od Janševega prevzema oblasti začeli znova zavedati. Tako rekoč vsak teden nam je dajal vedeti, da ima Republika Slovenija resnega notranjega sovražnika.

Pahor ni želel zaostajati. V slovenski vsakdan sicer ni prispeval toliko dokazov, a zato ne manj redno, da je med sovražnike države in državljanov treba šteti tudi njega samega.

Nove bizarnosti

Oba predsednika sta svoje nizanje dokazov o njunem statusu prejšnji teden okronala še z novimi bizarnostmi. Janša s tvitom o Srebrenici. Pahor s poklonom ob bazoviški fojbi. Učinek ni izostal: zdaj...

Nič nas ne sme presenetiti (NNNP) je bila v SFRJ akcija za uveljavljanje doktrine »splošne ljudske obrambe in dužbene samozaščite«. Prizor z volničarske vaje v Ilirski Bistrici leta 1979. — [Vir: Kamra. Fotograf: neznan. Fotografijo hrani: Primož Rojc]]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE