Kolumne

Ni važno sodelovati in biti soliden (in poslati Andreja Stareta v Tokio)

10.8.2021 / 06:05 Komentiraj
Po mojem na olimpijske igre ne bi bilo treba pošiljati športnikov, za katere je jasno, da ne morejo priti vsaj do finala.

Olimpijske igre v Tokiu so končane. Slovenija se lahko pohvali z zelo solidnim izplenom. Pet medalj — od tega tri zlate — je najboljši dosežek doslej. Navdušila sta že prve dni Pogačar in Roglič, oba s kolajno, navdušil je moj sokrajan Benjamin Savšek. Še sam se ne spomnim, kdaj se je nazadnje zgodilo, da judoistke ne bi prinesle medalje. Marjan Fabjan in njegove punce so nas že čisto preveč razvadile. Janja Garnbret bi osvojila vsaj dve zlati, če bi se tekmovalo po posameznih disciplinah in ne v eni združeni (kombinacija).

Nekateri niso zmogli bremena

Po drugi strani je potrebno pošteno povedati, da so bili cilji višji. Če omenimo samo kanuista Evo Terčelj in Petra Kauzerja, jadralki Veroniko Macarol in Tino Mrak, strelko Živo Dvoršak, metalca diska Kristjana Čeha in še koga, nekateri favoriti niso zmogli bremena.

Solidne uvrstitve kot so 4., 5. ali 10. mesto na olimpijskih igrah ne pomenijo nič. Na olimpijskih igrah štejejo samo medalje, Slovenija je kot...

Bolgarski dvigovalec uteži Hristo Hristov na olimpijskih igrah v Tokiu. — [Fotografija: Edgard Garrido/Reuters]REUTERS
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE