Kolumne

Nezrelostni zrelostni izpit: To mi deli, miška mala cepljena!

20.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Nočem vseh tlačit v isti koš, ampak po mojem bi bilo prav, da se cepljenje nadaljuje po edinem razumnem kriteriju — starosti.

Prejšnji teden je v medijih odjeknila novica, da je vlada letošnje maturante uvrstila na prednostni seznam za cepljenje. Ta odjek pa ne bi bil tako slišen, če vrli predstavniki ljudstva ne bi menjali strategije cepljenja hitreje kot maturanti gate in štumfe.

Javnost je zmedena. Ne ve se, kaj lahko in kaj ne in kdo bo zdaj cepljen. Strokovni svet je zahtevi nasprotoval, torej je bila to politična odločitev — čeprav se je premier hitro zlagal, da se je stroka strinjala.

Ampak če se osvrnem na maturante: njih razumem. Matura, maturantski ples, maturantski izlet in vse s tem povezane reči so dejansko enkratni dogodki v življenju mladega človeka in se jih ne da prestavit. Ne moreš reči, okej, letos je kovid, bomo pa drugo leto. To ne gre.

Usmerjenci

Večini gre za maturantski ples. Za prom, kot rečemo s tujko. Da se bodo lahko mulci, oblečeni v Dolce & Gabbane in Versaceje lahko otmeno nažrli. Potem ko bojo mukoma odplesali tisto četvorko.

“Ko sem dosegel nek nivo alkoholiziranosti, so se mi začele rojevati raznorazne ideje. Ena od teh je bila, da glumim kuglo za bowling. Pač, plešoči sošolci in sošolke so se mi zdeli kot keglji.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE