Kolumne

Nezadovoljstvo z vlado ni zasluga opozicije

19.7.2021 / 06:10 Komentiraj
Če kredibilnost vlade ne brez razloga pada, to še zdaleč ne pomeni, da ne brez razloga ne pada tudi kredibilnost opozicije.

Stranski produkt nedeljskega referenduma o vodah je zmagoslavje tistih, ki s tem v bistvu niso imeli nič opraviti — ali vsaj ne več kot kdorkoli, ki je glasoval proti noveli Vizjakovega zakona.

Šlepanje parlamentarne opozicije na prepričljivo zmago predlagateljev sicer ni presenetljivo. Presenetljivo bi bilo, če kljubovalno zavezništvo ne bi hotelo izkoristiti enkrat za spremembo procentualno merljive oslabitve večinsko osovražene vlade.

Opozicijsko prilaščanje zaslug in izkoriščanje gužve ni samo neapetitlih. Je tudi preuranjeno in kratkovidno.

Četverček SD-LMŠ-Levica-SAB je začel spet fantazirati o konstruktivni nezaupnici. Njihova naivnost in neučakanost sta neverjetni. Očitno jih ni nič izučilo. Ampak prav nič in niti malo.

Junaško propadli

Ko jih je Jože P. Damijan oktobra lani navdušil za projekt Koalicije ustavnega loka, so v pomanjkanju kredibilnejšega kandidata iz naftalinskega klobuka potegnili

“Tanja Fajon je natanko tri dni po usodni nedelji priskakljala pred kamere in mikrofone in obelodanila, da spet iščejo 46 glasov za konstruktivno nezaupnico.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE