Novice

Neue slowenische Forma viva: Trump na svoji zemlji v Selah pri Kamniku 

5.9.2019 / 06:10 Komentiraj
Avtor in zavezniki si želijo, da bi kip svobode ostal tam, kjer je postavljen. Torej na svoji zemlji. Ali vsaj njihovi.

Slovenija se je s tako imenovanim Kipom svobode, ki pozira s karikiranim Trumpovim ksihtom in geštelom, odkupila za tisto sramoto od štoraste Melanie, s katero se je po naročilu ameriškega konceptualista pustil nategniti nek preprost posavski mizar. In z njo vesoljna Slovenija kot njena lokalna PR agentura.

Čeprav je tudi ta zadeva — namreč Trump — lesena, ekasta in bogu za hrbtom, je za razliko od efigije njegove žene kip svobode super. Ker je inteligenten. Provokativen, satiričen, ireverenten. 

Slovenski kip svobode je v zadnjem tednu ali dveh postal tako rekoč svetovna senzacija. Mislili smo, da o njem že vse vemo. Tudi iz slovenskih medijev. Ampak ne. Marsičesa še ne.

Zato sem včeraj meni nič, tebi nič poklical Tomaža (Toma) Schlegla, avtorja kipa svobode iz Sel pri Kamniku, arhitekta in umetnika — konceptualnega, da mu ni para! —, da mi nekaj stvari

»Upajmo, da se bo vse uredilo in dobro končalo. Sam se celo poigravam z mislijo, da bi iz tega lastala neka Nova Forma viva.« — [Fotografija: ŠKD Sela]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE